Chat med oss!
Uopfordret ansøgning: Sådan skriver du det

Uopfordret ansøgning: Sådan skriver du det

En uopfordret ansøgning ligner en normal jobansøgning, men der er forskelle. Den vigtigste af dem er, at den uopfordrede ansøgning sendes, uden at arbejdsgiveren har opslået en ledig stilling. Du skriver en uopfordret ansøgning uden at have en stillingsannonce at tage udgangspunkt i.

Som aktiv jobsøgende er det vigtigt at tage initiativ. Mange spændende jobmuligheder når aldrig den brede offentlighed, før de bliver snappet op af en anden. Så kan det betale sig at være på forkant og markedsføre sig gennem en uopfordret jobansøgning.

Formålet med en uopfordret ansøgning er at give en god og interessant præsentation af din egen ekspertise. For at opnå dette bør du undersøge, hvordan det skal skrives, og hvad der gør sådan en ansøgning god. I denne artikel giver vi dig en introduktion til, hvordan du skal gå videre.

En uopfordret ansøgning sendes efter aftale

Der er intet galt i at sende en uopfordret ansøgning “uopfordret.” Det er bare lidt mere effektivt at lave noget research på forhånd og sikre sig, at virksomheden er villig til at acceptere det.

Kontakt virksomheden inden du begynder at skrive og stil spørgsmål. Er det relevant at hente ny arbejdskraft? Hvis ja, hvem skal ansøgningen sendes til? Undersøg, hvem der har indsigt i den type færdigheder, du besidder, og hvem der træffer disse beslutninger.

At finde den rette modtager kan være afgørende for, om din ansøgning bliver taget seriøst og vurderet på bedst mulig grundlag. Husk at henvise til den samtale, du havde, da du sendte din ansøgning. At finde ud af, om uopfordrede ansøgninger har noget formål og afklare, hvem de skal sendes til, kan spare dig for en masse tid. Du undgår at lave spildt arbejde.

Formuler en overskrift, der gør dig interessant

Overskriften er som regel en af de ting, der kræver mindst indsats, når man søger job, men ansøgning om en stilling som … ikke fungerer, når der ikke er en opslået stilling at søge.

Uopfordret ansøgning for [virksomhedens navn] er ikke et dårligt valg af overskrift, men kom gerne direkte til sagen og præsenterer dig selv: Erfaren projektleder med finansiel ekspertise søger nye muligheder hos [virksomhedens navn]. En sådan overskrift kræver, at du har lavet et grundigt forarbejde og kortlagt virksomhedens behov. Hvis behovet for din ekspertise ikke er der, vil din ansøgning ikke være interessant.

Find en passende overskrift, der appellerer til et behov i virksomheden.

En uopfordret ansøgning skal vise, at du er motiveret

En uopfordret ansøgning er ikke en masseproduceret applikation, der distribueres til alle, der er villige til at acceptere. Tværtimod. I den uopfordrede ansøgning er motivation om muligt endnu vigtigere end ved en normal ansøgning. En åbenlyst masseproduceret ansøgningstekst afspejler alt andet end motivation.

Bud nr. 1 når man formidler motivation: tilpas ansøgningen!

Når man sender en ansøgning til en arbejdsgiver, der endnu ikke har slået en stilling op, er der én ting, der skal skinne igennem: At man virkelig vil det her, og at man har noget at tilbyde, som virksomheden har brug for. Brug tid på at researche, og brug tid på at skrive. En grundig, veltilpasset og velskrevet uopfordret ansøgning viser, at du har gjort dig umage. Little formidler oprigtig motivation mere troværdigt, end at du har ydet en solid indsats med ansøgningen.

Hvad alle arbejdsgivere ønsker, er medarbejdere, der ønsker at gøre et godt stykke arbejde for dem. En god uopfordret ansøgning viser, at du kan og ønsker at blive en værdifuld bidragyder.

Stil dig endelig til rådighed

Formålet med at sende en uopfordret ansøgning er, at arbejdsgiveren tager kontakt. Gør det nemt at komme i kontakt med dig! Afslut ansøgningen med en sætning, hvor du tilbyder dine kontaktoplysninger:

Jeg kan kontaktes på telefon: 123 45 678 og via e-mail: jobbsøker@epost.dk, og ser frem til en potentiel mulighed for at møde dig til en samtale.

Følg op på uopfordret ansøgning efterfølgende

Jobbet er ikke slut, når du trykker send. Følg op. Tag telefonen eller send en mail. Vent gerne en uge eller to, så arbejdsgiveren har tid til at læse og vurdere ansøgningen, men tag kontakt på eget initiativ. Her gælder det om ikke at være bange for at være fremme.

Er du bekymret for at virke kræsen? At tage kontakt umiddelbart efter, at ansøgningen er sendt afsted, eller at sende gentagne henvendelser, der ikke bliver besvaret – det kan kvalificeres som chikane. At vise interesse for en arbejdsplads er derimod ikke noget bøvl.

En høflig henvendelse en uge eller to efter den uopfordrede ansøgning er sendt, viser ægte interesse. Træk dig ud af det. Du har intet at tabe!

PS.

Vidste du, at vi kan skrive både dit CV og din ansøgning? Så de matcher og spiller i hold med hinanden? 7.500+ tilfredse kunder – tilfredse eller pengene tilbage.

Tag kontakt for mere information.

Skroll til toppen

Forrige uke fikk 19 av våre kunder jobben de søkte på.

Du bør være den neste.