Chat med oss!
Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale, med tips til svar

Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale, med tips til svar

Her finder du ofte stillede spørgsmål til jobsamtale, og hvordan du kan besvare dem. For at demonstrere på en jobsamtale, at du er den rette til rollen, er det afgørende at være godt forberedt. Brug disse interviewspørgsmål til at udarbejde kortfattede, relevante svar og brug dette som en mulighed for at kommunikere, hvordan dine kompetencer og egenskaber passer til virksomheden og rollens behov. Sørg også for at udarbejde en række konkrete eksempler på dette, som har til formål at overbevise intervieweren om, at du er den bedste person til jobbet.

Forberedelse, positivitet og bevisførelse er uden tvivl vejen til en vellykket jobsamtale, så her er vores anbefaling til, hvilke spørgsmål du især bør forberede dig på.

Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale – 1. «Fortæl mig om dig selv»

Formålet med dette spørgsmål er at bryde isen. Et godt og kortfattet svar vil hurtigt få interviewerens opmærksomhed og få dig til at skille dig ud fra andre kandidater, som kan blive fristet til at fortælle deres livshistorie. Giv en kort og præcis beskrivelse af, hvem du er og nøglekvalifikationer, styrker og færdigheder. Skræddersy dit svar til rollen ved at erklære det vigtigste, du kan tilbyde arbejdsgiveren, og du kan være sikker på, at intervieweren gerne vil høre mere om dette. Hvis du har brugt en unik applikation for at komme til interviewet, og udover at svare godt på det første spørgsmål, har du allerede skilt dig ud fra mængden.

Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale – 2. Hvorfor vil du arbejde her?

Intervieweren forsøger at måle din entusiasme for rollen samt dit niveau af viden om virksomheden. Giv konkrete eksempler på ting, der tiltrak dig til virksomheden, og forklar dine styrker, præstationer og færdigheder, og hvordan disse passer til jobbeskrivelsen.

Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale – 3. Hvad er dine styrker?

Intervieweren vil gerne vide, hvad du er særlig god til, og hvordan det passer ind i rollen. Vælg nogle af dine væsentligste styrker, der kræves til rollen, og giv eksempler på præstationer. Styrker kan omfatte evnen til at lære hurtigt, arbejde under pres, multitaske, samarbejde med andre eller arbejde selvstændigt.

Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale – 4. Hvad er dine største svagheder?

Intervieweren forsøger at måle din selvbevidsthed. Vi har alle svagheder, så sig ikke, at du ikke har nogen. Undgå at bruge ordet «svaghed» og tal i stedet om et «forbedringsområde», som ikke er kritisk for jobbet, eller angiv en «udfordring», som du arbejder på at overkomme. Ved at demonstrere en vilje til at udvikle dig selv og møde udfordringer, kan du vende dette til en positiv respons.

Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale – 5. Hvad har du opnået til dato?

Intervieweren vil gerne vide, om du er en «high achiever» og finde ud af, hvordan dine præstationer vil gavne dem. Vælg en eller to af dine seneste præstationer, der er direkte relateret til det tilbudte job. Identificer situationer, de handlinger du tog, færdigheder du brugte og positive resultater. Kvantificer fordelene, hvor det er muligt, og vis dem, hvordan du kan bringe det, du har lært, til den nye rolle.

Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale – 6. Hvad er den sværeste situation, du er stødt på på arbejdet?

Intervieweren forsøger at finde ud af din definition af «svært», og om du kan demonstrere en logisk tilgang til problemløsning. Vælg en hård arbejdssituation, som ikke er forårsaget af dig. Forklar, hvordan du tacklede problemet, herunder de handlinger, du tog, og den løsning, du brugte til at overvinde problemet. Når du svarer, så giv det indtryk, at du tager tilbageslag og frustrationer på hovedet, som en del af jobbet.

Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale – 7. Hvad kunne du bedst lide/ikke lide i din tidligere rolle?

Intervieweren forsøger at finde ud af, hvad dine interesser er, og om det udbudte job indeholder elementer, du ikke kan lide. Fokuser på, hvad du især nød i den sidste rolle, og hvad du lærte af den, og træk paralleller til den nye rolle. Når du taler om, hvad du ikke kunne lide, så vær bevidst om ikke at kritisere din sidste arbejdsgiver. Vælg et eksempel, der ikke afspejler dine færdigheder (for eksempel virksomhedens størrelse), eller som afslører et positivt træk (at du f.eks. ikke kan lide lange beslutningsprocesser).

Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale – 8. Hvorfor vil du forlade din nuværende arbejdsgiver?

Denne burde være i orden. Giv en positiv afspejling af din nuværende arbejdsgiver, og sig, at du leder efter flere udfordringer, ansvar, erfaring og et miljøskifte. Forklar, hvordan din nuværende rolle ikke længere kan give dig disse ting, men hvordan du tror, ​​at den nye rolle vil give dig mulighed for at vokse og give dig mulighed for at udnytte dine styrker og egenskaber.

Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale – 9. Hvad er dine mål for fremtiden?

En jobsøgende med mål er attraktiv, så formålet med dette spørgsmål er at finde ud af, hvad dine ambitioner er, og om du har planlagt din karriere. Her bliver der også stillet spørgsmål til dit engagement, men undgå tomme svar som «jeg vil arbejde i din virksomhed.» I stedet bør du beskrive dit mål og sige, at du ønsker at fortsætte med at vokse, lære, tilføje værdi og påtage dig nye opgaver i fremtiden, der bygger på den rolle, du søger. Du bør også prøve at holde det specifikt. Lad os for eksempel sige, at du er i et interview tilblive en Ejendomsmægler, så kunne dine mål være, at du vil sælge X boliger hvert år.

Ofte stillede spørgsmål til jobsamtale – 10. Hvordan arbejder du under pres?

Intervieweren vil gerne se, at du kan holde hovedet koldt under vanskelige forhold, at du har evnen til at løse problemer. Giv et eksempel på en stressende situation (ikke forårsaget af dig), og hvordan du håndterede den. Beskriv konteksten, hvordan du greb situationen an, de handlinger du tog og det positive resultat. Demonstrer, hvordan du forblev rolig, havde fuld kontrol og fik arbejdet gjort.

Andre interviewspørgsmål, du kan få:

  • Fortæl mig om et vellykket gruppeprojekt, som du har været involveret i. Hvad var din rolle, og hvad gjorde det til en succes?
  • Hvad kan du lide ved denne branche?
  • Giv mig et eksempel på, hvornår dit arbejde blev kritiseret.
  • Giv mig et eksempel på, hvornår du ikke kom overens med kolleger eller chefer. Hvad gjorde du?
  • Foretrækker du at arbejde alene eller i en gruppe? Hvorfor?
  • Hvad leder du efter i en virksomhed?
  • Hvordan måler du din egen præstation?
  • Hvilken slags pres har du mødt på arbejdet?
  • Er du selvstartende? Giv mig eksempler, der illustrerer dette.
  • Hvad kan du bidrage med til denne organisation?

PS.

Vi tilbyder en mere udførlig liste over jobsamtalespørgsmål, herunder hvad du kan besvare, for 99 kr. Kontakt os hvis du ønsker at bestilledette for at gøre dig så godt forberedt som muligt til jobsamtalen.

Skroll til toppen