Chat med oss!
Sommerjob - 8 tips til succes i sommerjobbet (2024)

Sommerjob – 8 tips til succes i sommerjobbet (2024)

Er du en af ​​de mange, der venter spændt på at starte på et nyt sommerjob? Måske er du allerede begyndt på dit sommerjob, og er lidt usikker på, hvad der skal til for at give det bedst mulige indtryk? Her giver vi dig rådene, der hjælper dig med at imponere din chef og bidrage til et positivt og trygt arbejdsmiljø denne sommer.

De første dage i et nyt job er altid lidt nervepirrende. Det er normalt at være nervøs, og at have maven fuld af sommerfugle den første arbejdsdag er ikke en ulempe. Det er sundt at udfordre dig selv, og at føle dig lidt nervøs, når du laver noget nyt, holder dig skarp. Du lærer mere.

Måske arbejder du for første gang denne sommer? Så har du ikke kun nye opgaver at sætte dig ind i. Du lærer også, hvad det vil sige at have et arbejde, og et job forpligter dig på en anden måde end skolen.

Frygt ej! Det burde være lidt skræmmende, og så snart man kommer ind i nye rutiner, bliver sommerarbejdet mere spændende og lærerigt, end det vil være underligt.

Et sommerjob giver dig det vigtige første møde med arbejdslivet

Det kan være en udfordring at få et sommerjob. Derfor er det vigtigt at sætte pris på den mulighed, du har fået. Hvis du gør et godt stykke arbejde, kan det være en værdifuld erfaring at sætte på dit CV.

Når du er ung, er din første erhvervserfaring ekstra vigtig. Hvis du er heldig, kommer du til at fortsætte som deltidsansat, når sommeren er omme. Ofte er muligheden der for at vende tilbage igen næste sommer. Men så er det vigtigt, at du giver et positivt indtryk.

Et godt certifikat og en tilfreds reference er også guld værd, når du vil noget nyt og søger dit næste job.

Sommerjob tips til succes

Det er ikke altid, der skal så meget til for at gøre et godt stykke arbejde, men man skal vide, hvad der kræves, og passe på ikke at sjuske. Her har vi derfor samlet nogle af vores bedste tips til dig, der skal ud på sommerjob.

Tip 1: Vær omhyggelig med at møde til tiden

Alle kan forsove sig i de små timer om morgenen eller støde på noget uforudset, så du ikke når på arbejde, men lad det være en af ​​undtagelserne! Og hvornår sker det først? Ring og fortæl os hurtigst muligt.

At komme for sent skader dig ikke bare. Det går ud over dine kollegaer, og det går ud over din chef. Gør hvad som helst for at sikre, at du møder op til tiden. Tag en tidligere bus, eller tag hjemmefra lidt før du skal.

Tillid er vigtigt for et godt samarbejde, og hvis dine kollegaer og din chef skal kunne stole på dig, skal du være klar til at arbejde, når din arbejdsdag begynder. At komme til tiden er ikke det samme som at komme til døren, når arbejdstiden starter. Du skal være klar til at arbejde.

Tip 2: Stil spørgsmål, når du undrer dig over noget

Sommerjob tip nummer 3 er til STIL SPØRGSMÅL.

Det er okay at være ny, og du skal have den tid, du skal bruge til at lære dit job.

God træning danner grundlaget for at gøre et godt stykke arbejde. Her har arbejdsgiveren hovedansvaret, men for at lære skal du også vise interesse.

Er du i tvivl om noget? Spørg din chef, eller spørg kolleger, der har mere erfaring end dig.

Tip 3: Lad være med at sygemelde eller skifte vagt uden god grund

Hvis du arbejder sommeren igennem for første gang, kan det føles uretfærdigt at se venner og familie nyde solen uden dig. Det kan være fristende at skifte vagt til kollegaer eller bruge de små smerter i ryggen som undskyldning for at holde fri.

Hvis chefen giver dig lov til at skifte vagt, så er der ikke noget galt i det – men lad det ikke ske for ofte. At være i arbejdslivet betyder, at man må opgive andre ting. Nogle gange skal man arbejde, mens andre skal til fødselsdag eller på tur i hytten.

Arbejder du de vagter, du er tildelt, viser du vilje til at arbejde, og gør et rigtig godt indtryk på arbejdsgiveren!

Tip 4: Sørg for at gøre det lille ekstra ved dit sommerjob

Tip 4: Sørg for at gøre det lille ekstra ved dit sommerjob

Når man er ny på en arbejdsplads, er det svært at se, hvad der skal til. Det tager lidt tid at få overblik, og det kræver en del erfaring at få øje på, hvad der skal gribes an på eget initiativ.

Det er ikke desto mindre, hvordan du kan skille dig ud på en positiv måde.

Er du løbet tør for ting at lave? Se dig omkring eller spørg nogen. Følg med i, hvad andre gør.

Har du et sommerjob i køkkenet? Så er der altid noget, der kan vaskes. På en restaurant? Det er bestemt et bord, der kan ryddes. Øv dig i at være selvstændig. At gøre mere end præcis, hvad der bliver bedt om af dig, er ikke kun vigtigt i et sommerjob – det er vigtigt i arbejdslivet generelt.

Tip 5: Vær fleksibel og mød op, når du kan

Ingen kan forvente, at du møder op hver eneste gang, der er sygdom eller andet fravær, men det er smart at møde lidt ekstra op.

Bliver du bedt om at skifte vagt eller tage en ekstra vagt? Sig ja! Det er tilladt at have andre aftaler, men overvej fra gang til gang, om den aftale, du allerede har, kan flyttes. Måske kan familiemiddagen starte lidt tidligere, eller måske kan I gå lidt tidligere?

Tip 6: Sig til din chef, hvis du oplever noget ubehageligt på dit sommerjob

Er du utilfreds med dit sommerjob, eller har du oplevet noget, du synes er lidt ulækkert på jobbet? En kunde, der var svær eller en kollega, der sagde noget dårligt om en anden kollega? Vær ikke bange for at sige fra.

Et sommerjob skal kræve noget af dig. Det skal være en forpligtelse, og man skal komme til tiden og yde en indsats. Men det kræver også noget af din chef. Chefen har ansvar for dig – både for at sørge for, at du får succes, og for at du trives.

Oplever du noget, der påvirker dit velbefindende eller gør det svært for dig at varetage dit arbejde på en god måde? Så har du ret i at tage det op med din leder og se, hvad det er for nogle løsninger, der findes.

Tip 7: Mød op på dit sommerjob med et smil

Det, at du er positiv, både overfor sommerjobbet og overfor de mennesker, du arbejder sammen med, har meget at sige. Det skaber et godt arbejdsmiljø, og arbejder du med kundeservice, vil det have meget at sige for, hvordan kunderne oplever din arbejdsplads.

Positive kollegaer påvirker hinanden positivt, og gør det nemmere og nemmere både at komme på arbejde og at gøre et godt stykke arbejde.

Tip 8: Sæt dig ind i dine rettigheder

Det, at du er ung og uerfaren, giver ikke nogen arbejdsgiver ret til at udnytte dig.

Som ny i arbejdslivet har man ikke altid fuld kontrol over, hvad der er rigtigt og forkert. Kan arbejdsgiveren ændre din vagtplan uden at spørge dig? Hvad sker der, når du bliver syg? Hvor længe kan du arbejde ad gangen, og hvornår har du ret til pause?

Et sommerjob skal være både en dejlig og udfordrende oplevelse.

Du skal ofre nogle solskinsdage med dine venner, du skal komme til tiden, og du skal følge de beskeder, du får.

Det kan være en overgang, hvis du er vant til to måneders sommerferie. Men indsats og en positiv indstilling kan til gengæld give dig en rigtig kickstart på din karriere, nye venner og din egen indkomst som giver dig følelsen af ​​frihed og selvstændighed.

Held og lykke med dit sommerjob!

Skroll til toppen