Chat med oss!
Opsigelse af job - 10 ting, du bør gøre, før du siger op

Opsigelse af job – 10 ting, du bør gøre, før du siger op

Hvordan skal du gennemføre opsigelse af job? Hvad skal du undgå? Opsigelser kan håndteres på mange måder.

En medarbejder lægger en seddel på sin chefs skrivebord om, at hun holder op og ikke vil komme tilbage. En anden medarbejder bliver vred, skriger af chefen og går væk. Ingen af ​​disse er gode muligheder for dem, der ønsker at sige deres job op.

En medarbejder, der fratræder på en ordentlig måde, giver passende advarsel, skriver et høfligt opsigelsesbrev og takker arbejdsgiveren for de muligheder, de havde, mens de arbejdede for virksomheden, vil få en meget bedre reference.

Inden du siger op, bør du ideelt set have et nyt job på plads.

Vil du hurtigt sikre dig et nyt job?

Skil dig ud fra mængden med et skræddersyet CV og ansøgning, der får dig igennem nåleøjet og ind i en samtale. Vi har mange gratis jobsøgertips hvem kan hjælpe dig med dette. Vi kan også klare arbejdet for dig – kontakt os for mere information.

Forlade jobbet? 10 huskeregler for opsigelse af job

Her er hvad du bør (og ikke bør) gøre, når du foretager opsigelse af job:

Opsigelse af job: Fjern personlige oplysninger fra din computer. Selvom du giver tilstrækkelig advarsel, kan arbejdsgiveren beslutte, at du skal af sted for dagen (almindeligt, hvis du har fået arbejde i en konkurrerende virksomhed). Før du giver dem din opsigelse, skal du slette data på din pc. Slet alle personlige filer og e-mail-beskeder. Sørg for at beholde kontaktoplysningerne for alle, du vil holde kontakten med, når du er væk.

Opsigelse af job: Skriv ikke noget negativt. Lige meget hvor meget du hader dit job, hader din chef eller hader virksomheden, så lad være med at sige det. Selvom at holde op er det bedste valg, du har truffet til dato, så hold det for dig selv. Dit opsigelsesbrev bliver gemt og kan derfor komme op til overfladen ved en anden lejlighed, år senere.

Opsigelse af job: Giv besked hurtigst muligt. Medmindre situationen er uholdbar, bør du give mindst en måneds varsel (medmindre din kontrakt siger andet).

Opsigelse af job: Skriv et opsigelsesbrev. Det er en god idé at skrive et formelt opsigelsesbrev, selvom du siger op via mail eller telefon. Du behøver ikke sige meget mere, end at du vil sige op, og hvornår din sidste arbejdsdag bliver. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal sige, er der masser af eksempler på internettet.

Klar til et nyt job? Sørg for at sige op med værdighed.

Opsigelse af job: Få detaljerne. Når du fortæller din chef eller Human Resources, at du rejser, skal du sørge for at få alle de detaljer, du har brug for i form af fordele, løn, du har ret til, når du tager afsted, forsikring og ubrugt ferie.

Opsigelse af job: Vær ikke negativ. Når du taler om din opsigelse med kolleger, så prøv at understrege det positive og tal om, hvor meget du er vokset i virksomheden, selvom det er tid til at komme videre. Det nytter ikke noget at være negativ, du skal forlade dem, og det er vigtigt at bevare et godt forhold.

Opsigelse af job: Lad være med at prale af dit nye job. Selvom du fik verdens bedste job, skal du ikke prale af det. Dine kolleger vil savne dig, når du forlader dem, så er der nogen mening i også at gøre dem jaloux?

Opsigelse af job: Tilbyd at hjælpe. Tilbyd om muligt hjælp i overgangsfasen. Tilbuddet accepteres muligvis ikke, men det vil blive værdsat.

Opsigelse af job: Bed om en reference. Spørg din chef og dine kolleger, om de vil være villige til at give dig en reference. Hvis de siger ja, så bed dem om at skrive en Linkedin-anbefaling og være tilgængelig via e-mail eller telefon.

Opsigelse af job: Glem ikke at sige farvel. Inden du forlader virksomheden, skal du tage dig tid til at sende en afskedsbesked til dine kolleger, hvor du fortæller dem, at du starter et nyt job, går på pension eller gør noget andet med dit liv. Vedhæft kontaktoplysninger, så du kan holde kontakten.

Opsigelse af job: vær forberedt på, hvad der derefter sker. Før du siger dit job op, skal du være forberedt på, hvad der vil ske, efter du rent faktisk siger op. Hvis du har et nyt job at starte, og det er derfor, du siger op, fantastisk. Men går du med tanker om at sige op, før du er helt sikker på, hvad du vil gøre nu, vil vi anbefale, at du som minimum starter jobsøgningsprocessen, inden du siger op.

Der går ofte 1-2 måneder fra du begynder at søge nyt job, til du har fundet et og skrevet kontrakt, så det kan være godt at være godt i gang med dette inden du evt. sige op, så du ikke står uden arbejde for længe. Ideelt set bør du ikke gennemføre opsigelse af job, før du har underskrevet en ny ansættelseskontrakt med en ny virksomhed.

Skulle du have brug for hjælp til dit CV og jobansøgning ift dette, så du skiller dig ud i mængden og hurtigere får nyt job, det kan vi også hjælpe med. Kontakt os for mere information.

Skroll til toppen

Forrige uke fikk 19 av våre kunder jobben de søkte på.

Du bør være den neste.