Chat med oss!
Eksempel på CV for 3 forskellige brancher

Eksempel på CV for 3 forskellige brancher

At se eksempel på CV er en af ​​de nemmeste måder at sikre, at du får det vigtige med i dit eget cv, så du bedst muligt kan sælge dig selv til arbejdsgiverne og lande jobsamtalen.

Siden 2016 har vi hos CVGuru hjulpet mere end 7.500 tilfredse kunder med at skræddersy CV’er, der skiller sig ud fra snesevis eller hundredvis af andre, der søger samme stilling. 

Vi har fået ekstra god erfaring med at assistere jobsøgende i offshore-, IT- og HR-branchen og vil derfor dække nogle eksempler på CV’er fra disse felter samt nævne vigtige ting at huske.

Hvis du arbejder i en anden branche, vil jeg også forsikre dig om, at der er meget at lære af disse eksempler, både hvad angår struktur og design, men også når det kommer til indholdsmæssige faktorer som sætningsstruktur og hvilke oplysninger der skal med. 

Vi har skrevet for mange andre professioner – herunder læger, ingeniører og ledere – så du er sikker på at få gavn af tipsene i denne artikel, uanset hvilket felt du arbejder inden for.

Eksempel på CV til offshoreindustrien

Eksempel på CV til offshoreindustrien

På billedet ovenfor ser du et eksempel på CV til offshoreindustrien. 

Disse er ofte meget enkle med en traditionel skabelon, der præsenterer informationen på en kort og konkret måde – hvilket er praktisk for arbejdsgivere, der modtager hundredvis af CV’er.

Vigtigt at huske, når du skriver et offshore-cv:

  • Medtag både måneder og år for alle relevante ansættelser, uddannelser og kurser. Dette er især vigtigt, fordi virksomheder som Equinor anmoder om det direkte, som vist på deres side «Important information about CV content.» Det henviser de jævnligt til i en række stillingsannoncer.
  • Fremhæv relevante kurser. Det er helt centralt at sikre, at arbejdsgiverne ser de relevante kurser, du har. Jeg har hørt om flere personer, der har fået arbejde i offshore-branchen, ikke fordi de har relevant erfaring, men blot fordi de havde taget nogle kurser, som er nødvendige for jobbet.
  • Angiv hvilke installationer, platforme eller fartøjer du har arbejdet på. Hvis du skulle ansætte nogen, ville du gerne vide, hvor de havde arbejdet, ville du ikke? For store aktører som Equinor og Aker BP er det ikke nok blot at nævne firmanavne. Det er en fejl, jeg ofte ser blive begået.
  • Nævn eventuelt beredskabsansvar, du har haft, og læg vægt på AMS. Hvis der er én ting offshore-virksomheder bekymrer sig mere om end noget andet, så er det AMS. Alexander Kielland-ulykken er et af de største rædselseksempler fra oliehistorie, hvor 123 mennesker blev dræbt, da boligplatformen væltede på Ekofisk-feltet i 1980. Vis tydeligt, at du holder af AMS i dit daglige arbejde.

Eksempel på CV til IT-branchen

Eksempel på CV til IT-branchen

På billedet ovenfor ser du et eksempel på CV til IT-branchen. 

Du har måske mødt nogle computereksperter, der ikke taler meget? Nå, det samme gør sig som regel gældende for CV’erne indenfor IT, da disse er blandt de mere kortfattede jeg modtager fra kunder hos CVGuru.

Vigtigt at huske, når du skriver et CV til IT-branchen:

  • Få IT-kompetencer frem. Det siger sig selv, hvis du arbejder med IT. Inkluder de mest relevante værktøjer, programmer og muligvis programmeringssprog, der bruges i de job, du søger, og fremhæv dem øverst under «Nøglekvalifikationer».
  • Hold det kort og konkret. De fleste, der arbejder i IT-branchen, er vant til at finde den hurtigste vej til målet, fx når de skal assistere kollegaer eller kunder med at løse et teknisk problem («Har du prøvet at slukke og tænde pc’en?»). Til CV’et hjælper det også hurtigt at præsentere de vigtigste kvalifikationer, uden at skrive for mange ord.
  • Undgå for mange designelementer. Farver og billeder er bedst egnede i mere kreative felter, der ikke er baseret på «hårde data».

Eksempel på CV til HR-branchen

Eksempel på CV til HR-branchen

På billedet ovenfor ser du et eksempel på CV til HR, rekruttering og bemanding. 

Dette er måske et ekstra godt CV-eksempel for enhver branche, da det både er struktureret, det fylder to sider jævnt, og det fremhæver den mest relevante erfaring og uddannelse. 

CV’et har en flot symmetri, med 4 punktopstillinger på hver side under «Nøglekvalifikationer», 2 sætninger under begge uddannelser, samt en gradvis reduktion i antallet af ord under stillingsbeskrivelserne, ud fra hvad der er mest relevant.

Vigtigt at huske, når du skriver et CV til HR-branchen:

  • Læg vægt på erfaring med HR-relaterede opgaver. Det siger sig selv, men det er alligevel værd at nævne. Eksempler på erfaringer det er godt at fremhæve kan være lønnet arbejde, rekruttering og konflikthåndtering.
  • Vis at du også har teoretisk forståelse. Det omfatter blandt andet strategi- og organisationsteori, arbejds- og personalejura og andre rammer, der er grundlæggende for HR-arbejdet.
  • Gør det ikke for langt. HR er et felt, der i høj grad centrerer sig om kommunikation, koordinering og udarbejdelse af skriftlige dokumenter. Så er det også nemt at «skrive væk», måske fordi man er så sikker på selve skrivningen, og føler at alle opgaver, mindre projekter og ansvarsområder skal med. Det kan få CV’et til at blive noget tungt (selv for mig, der har skræddersyet CV’er til mere end 750 tilfredse kunder som læger, ingeniører, kommunikationskonsulenter og alt derimellem). Rådet er derfor at lægge vægt på den mest relevante erfaring, uddannelse og viden ud fra det, der efterspørges i stillingsopslaget.

Så der har du det! Eksempel på CV til offshore-, IT- og HR-branchen, med meget overførbare principper til ethvert felt. 

Tak fordi du læste artiklen!

Skroll til toppen